Kolači |
Krofne |
Mafini |
Pecivo |
Specijalne vrste hleba |
Voćne pite |
Zemičke |
Sirovine |
Masa/Procenat |
Brašno T500 | 5 kg - 75 % |
BERLINA LUX | 1,25 kg - 25 % |
Ukupno brašna i smeše: 6,25 kg - 100%
Kvasac | 0,3 kg - 5 % |
Poslastičarski margarin | 3 - 5 % |
FRIPAROM | 0,18 kg - 3 % |
Voda | ±2,8 kg - 40% - 45 % |
Masa testa: ± 9,73kg
3 + 7-8 minuta u spiralnoj mesilici
Temperatura testa: 28°C
5 minuta
Oblikovati krofne i slagati ih na plehove posute brašnom
50 minuta u komori + 10 minuta van komore (dok se ne uhvati korica po površini)
- Temperatura ulja: ±180 °C
- Po 3 minuta sa obe strane
Presta krema ili Punjenje od kajsije ili
Punjenje od šljive
Mont Blanc (slatki netopljivi dekorativni posip u prahu)