• Proizvodne grupe

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
  • Fiesta koktel pecivo

    Sirovine

    Masa

     

    Za izradu osnovnog testa:

     

     

    FIESTA CORN 5 kg
    Brašno T500 5 kg
     

    Ukupno brašna i smeše                                           10 kg

    Kvasac 0,2 kg
    Voda ± 5 kg
     
    Masa testa: 15,2 kg


    Za izradu lisnatog testa:


     

    Osnovno testo 15,2 kg
    Margarin za lisnato testo 3 kg
     

    Ukupno materijala za laminiranje:                        18,2 kg

     

     

    Tehnološki postupak

     

     

     

    Zames

    Sastojke za osnovno testo umesiti spiralnom mesilicom, tako da se formira dobro razvijeno, homogeno testo temperature 20-24°C

     

    Odmaranje u masi

    5 minuta

     

    Laminiranje

    Razviti testo, postaviti margarin i uraditi tri trojke na laminatoru, sa odmaranjem posle druge trojke 10 minuta (po mogućnosti u frižideru)

    Razviti testo debljine 3-4 mm

     

    Sečenje i završno oblikovanje

    Iseći testo u kružni oblik modlom za mini picu i poređati pecivo na plehove.

     

    Završna fermentacija   

    35 °C /70-80% RH, 10 minuta

     

    Filovanje

    Pripremljeni kružni oblici se „udube“ dostupnim rekvizitom (čašica, tegić, itd.), i udubljenje nafilovati punjenjem po želi (videti recepturu: Fiesta pecivo filovi)

     

    Pečenje

    Peći na 220 °C 12 minuta sa parom, po mogućnosti u duvaljci

     

     

    Fiesta koktel pecivo.pdf