Zeelandia Srbija
Početna|Vesti|Proizvodi
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
  • Sredstva za odvajanje
  • Nadevi i punjenja
|Usluge
  • Prezentacije proizvoda
  • Marketing & Promocije
  • Razvoj novih proizvoda
|Recepti
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
|Promo
  • Katalozi & Brošure
  • Promotivne aktivnosti
  • Publikacije
|O nama
  • Profil kompanije
  • Istorijat kompanije
  • Internacionalno prisustvo
  • Kvalitet
  • Filozofija
  • Misija & Vizija
  • Kontakt

  • Proizvodne grupe

    Recepti
    • Pekarstvo
      • Smeše za specijalne vrste hleba
      • Smeše za obogaćena testa
      • Kiselo testo
    • Poslastičarstvo
      • Cake & muffin
      • Smeše za biskvitna testa
      • Filovi za poslastičarstvo
      • Tart
      • Waffle

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
    • Recepti
    • Pekarstvo
    • Smeše za specijalne vrste hleba

    Fiesta makedonska pita

    Sirovine

    Masa

     

    Brašno T500

     

    1 kg

    FIESTA CORN 1 kg
    Ukupno brašno + smeša 2 kg
    Kvasac 0,09 kg
    Voda 1 kg
    Masa testa: ± 3,09 kg

     

    Fil: Spanać, sir i jaja

    Fil 2: Spanać, rendan kačkavalj, i jaja

    Fil 3: Sir, masline i praziluk

    Fil 4: Sir, prešun i jaja

     

    Tehnološki postupak

     

     

    Zames

    Sastojke ubaciti u mesilicu i mesiti 3-4 minuta na niskoj, i zatim 7-8 minuta na visokoj brzini. Temperatura testa: 26 °C

     

    Odmaranje u masi

    10 minuta.

     

    Odvajanje

    Na delove od 350 gr za jednu koru

     

    Razvijanje kore

    - Otvoriti kore na laminatoru, do debljine 0,5 cm. Razvijenu koru premazati tankim slojem margarina.

    - Razvijenu koru iseći u kružni oblik, zaseći na osam delova preklopiti (tako da je margarin iznutra), i još jednom je razviti na laminatoru u kružni oblik, do debljine 0,5 cm 

     

    Oblikovanje

    Razvijenom korom obložiti tepsiju za burek, koju potom nafilovati, i zatim je prekriti sa drugom korom, koja treba biti blago nabrana.  Spojiti dva testa uvijajući krajeve prstima, tako da se fomira ukrasni venac

     

    Pečenje

    - Peći na 180 °C - 200 °C  za potreban period u   
    zavisnosti od peći

    - Ispečenu pitu premazati

     

     

    Fiesta makedinska pita.pdf

Vesti|Proizvodi
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
  • Sredstva za odvajanje
  • Nadevi i punjenja
|Usluge
  • Prezentacije proizvoda
  • Marketing & Promocije
  • Razvoj novih proizvoda
|Recepti
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
|Promo
  • Katalozi & Brošure
  • Promotivne aktivnosti
  • Publikacije
|O nama
  • Profil kompanije
  • Istorijat kompanije
  • Internacionalno prisustvo
  • Kvalitet
  • Filozofija
  • Misija & Vizija
  • Kontakt

Zeelandia d.o.o.  •  Kneza Mihaila 1-3  •  11.000 Beograd  •  T: +381 -11-263-78-61 •  +381-11-262-44-81 •  e-mail: promo@zeelandia.rs