Zeelandia Srbija
Početna|Vesti|Proizvodi
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
  • Sredstva za odvajanje
  • Nadevi i punjenja
|Usluge
  • Prezentacije proizvoda
  • Marketing & Promocije
  • Razvoj novih proizvoda
|Recepti
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
|Promo
  • Katalozi & Brošure
  • Promotivne aktivnosti
  • Publikacije
|O nama
  • Profil kompanije
  • Istorijat kompanije
  • Internacionalno prisustvo
  • Kvalitet
  • Filozofija
  • Misija & Vizija
  • Kontakt

  • Proizvodne grupe

    Recepti
    • Pekarstvo
      • Smeše za specijalne vrste hleba
      • Smeše za obogaćena testa
      • Kiselo testo
    • Poslastičarstvo
      • Cake & muffin
      • Smeše za biskvitna testa
      • Filovi za poslastičarstvo
      • Tart
      • Waffle

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
    • Recepti
    • Pekarstvo
    • Smeše za specijalne vrste hleba

    Fiesta uvrnuti štapići

     

    Sirovine

    Masa

     

    Za izradu osnovnog testa:

     

     

    FIESTA CORN 5 kg
    BrašnoT500 5 kg
    Ukupno brašna + smeša 10 kg
    Kvasac 0,2 kg
    Voda (hladna) 4,5 kg
    Ukupno testa 14,7 kg

    Za izradu lisnatog testa:

     
    Osnovno testo 14,7kg
    Margarin za lisnato testo 3,5kg

    Ukupno materijala za laminiranje

    18,2kg

     

     

    Tehnološki postupak

     

     

    Zames

    Sastojke za osnovno testo umesiti spiralnom mesilicom, tako da se formira dobro razvijeno, homogeno testo temperature 20-24°C.

     

    Odmaranje u masi

    5 minuta.

     

    Laminiranje

    Razviti testo, postaviti margarin i uraditi tri trojke na laminatoru, sa odmaranjem posle druge trojke 10 minuta (po mogućnosti u frižideru).
    Razviti testo debljine 4-5 mm.

     

    Filovi po želji

    Nafilovati testo filom po želji (šunka, kačkavalj, itd.).

     

    Dekoracija

    DECORATION CORN

     

    Sečenje i završno oblikovanje

    Iseći testo na trake širine 1 cm i dužine 20 cm, preklopiti ih i uvrnuti (krajeve na suprotne strane).  

     

    Završna fermentacija

    35 °C /70-80% RH, 15-20 minuta.

     

    Fiesta uvrnuti štapići.pdf

     

     

Vesti|Proizvodi
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
  • Sredstva za odvajanje
  • Nadevi i punjenja
|Usluge
  • Prezentacije proizvoda
  • Marketing & Promocije
  • Razvoj novih proizvoda
|Recepti
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
|Promo
  • Katalozi & Brošure
  • Promotivne aktivnosti
  • Publikacije
|O nama
  • Profil kompanije
  • Istorijat kompanije
  • Internacionalno prisustvo
  • Kvalitet
  • Filozofija
  • Misija & Vizija
  • Kontakt

Zeelandia d.o.o.  •  Kneza Mihaila 1-3  •  11.000 Beograd  •  T: +381 -11-263-78-61 •  +381-11-262-44-81 •  e-mail: promo@zeelandia.rs