Zeelandia Srbija
Početna|Vesti|Proizvodi
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
  • Sredstva za odvajanje
  • Nadevi i punjenja
|Usluge
  • Prezentacije proizvoda
  • Marketing & Promocije
  • Razvoj novih proizvoda
|Recepti
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
|Promo
  • Katalozi & Brošure
  • Promotivne aktivnosti
  • Publikacije
|O nama
  • Profil kompanije
  • Istorijat kompanije
  • Internacionalno prisustvo
  • Kvalitet
  • Filozofija
  • Misija & Vizija
  • Kontakt

  • Proizvodne grupe

    Recepti
    • Pekarstvo
      • Smeše za specijalne vrste hleba
      • Smeše za obogaćena testa
      • Kiselo testo
    • Poslastičarstvo
      • Cake & muffin
      • Smeše za biskvitna testa
      • Filovi za poslastičarstvo
      • Tart
      • Waffle

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
    • Recepti
    • Pekarstvo
    • Smeše za specijalne vrste hleba

    Procorn hleb

     

    Sirovine

    Masa/Procenat

       
    PROCORN 5 kg - 100 %
    Kvasac 0,15 kg  -  3 %
    Voda 2,95 kg - 59 %

     

     

    Masa testa: 8,10 kg         
               

     

    Posip: PROCORN DECOR

     

     

    Tehnološki postupak

     

     

    Zames

    Sastojke mesiti spiralnom mesilicom tako da se formira dobro razvijeno i ujednačeno testo, temperature  26-28 °C.

     

    Indikativno vreme mešenja:
    4 minuta na niskoj + 6 minuta na visokoj brzini

     

    Fermentacija u masi

    5 minuta

     

    Deljenje

    350 gr za vekne. Izvirkati i odmoriti prekriveno testo 30-40 minuta.

     

    Oblikovanje

    Oblikovati testo u vekne sa jednim preklapanjem.

     

    Dekoracija

    PROCORN DECOR

     

    Završna fermentacija

    ± 35 °C/ 70-80% RH, 50-60 minuta.

     

    Pečenje

    Pre pečenja narezati testo sa tri reza po dužini. Peći na 225–235 °C sa parom,  35 minuta za vekne od 350gr.

     

     

     

    • Umesto vekni, mogu se napraviti oblici kao kifle, kajzerice, bageti ili druga Prokorn peciva, uz postupak po uputstvima iz recepta.

     

    • Ukoliko testo dobija prevelik volumen u komori a posle ga gubi tokom pečenja, smanjiti vreme fermentisanja u komori, kao i druge periode odmaranja testa.

     

     

    Procorn hleb.pdf

     

     

Vesti|Proizvodi
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
  • Sredstva za odvajanje
  • Nadevi i punjenja
|Usluge
  • Prezentacije proizvoda
  • Marketing & Promocije
  • Razvoj novih proizvoda
|Recepti
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
|Promo
  • Katalozi & Brošure
  • Promotivne aktivnosti
  • Publikacije
|O nama
  • Profil kompanije
  • Istorijat kompanije
  • Internacionalno prisustvo
  • Kvalitet
  • Filozofija
  • Misija & Vizija
  • Kontakt

Zeelandia d.o.o.  •  Kneza Mihaila 1-3  •  11.000 Beograd  •  T: +381 -11-263-78-61 •  +381-11-262-44-81 •  e-mail: promo@zeelandia.rs