Zeelandia Srbija
Početna|Vesti|Proizvodi
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
  • Sredstva za odvajanje
  • Nadevi i punjenja
|Usluge
  • Prezentacije proizvoda
  • Marketing & Promocije
  • Razvoj novih proizvoda
|Recepti
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
|Promo
  • Katalozi & Brošure
  • Promotivne aktivnosti
  • Publikacije
|O nama
  • Profil kompanije
  • Istorijat kompanije
  • Internacionalno prisustvo
  • Kvalitet
  • Filozofija
  • Misija & Vizija
  • Kontakt

  • Proizvodne grupe

    Recepti
    • Pekarstvo
      • Smeše za specijalne vrste hleba
      • Smeše za obogaćena testa
      • Kiselo testo
    • Poslastičarstvo
      • Cake & muffin
      • Smeše za biskvitna testa
      • Filovi za poslastičarstvo
      • Tart
      • Waffle

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
    • Recepti
    • Pekarstvo
    • Smeše za specijalne vrste hleba

    Raženi hleb

     

    Sirovine

    Masa/Procenat

       
    RAŽ 80:20 10 kg  -  100 %
    Kvasac ±0,15 kg  -  ±1,5 %
    Voda 8  kg - 80 %

     

     

    Masa testa: 18 kg         
              

     

    Tehnološki postupak

     

     

    Zames

    Vodu dodavati ostalim sastojcima postepeno na niskoj brzini mesilice, dok se ne dobije ujednačeno testo bez elastičnosti (zbog visokog udela ražanog brašna).

    Temperatura testa na kraju mešenja: 32°C.

     

    Fermentacija u masi

    20-25 minuta

     

    Deljenje

    Odvajati testo na delove od 950 gr (za autentičnu gramažu nemačkog raženog hleba).

     

    Oblikovanje

    Izvirkati testo i oblikovati ga u pogače

     

    Dekoracija

    Brašno T500

     

    Postavljanje u forme

    Postaviti testo u korpice posute brašnom.

     

    Završna fermentacija

    U korpicama, ±35 C/75% RH, 35-40 minuta.

     

    Pečenje

    Sa malo pare na na 250°C. U nastavku smanjiti temperaturu na 230°C i peći 50-60 minuta sa otvorenom klapnom u poslednjih 15-20 minuta pečenja .

     

     

    Raženi hleb.pdf

Vesti|Proizvodi
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
  • Sredstva za odvajanje
  • Nadevi i punjenja
|Usluge
  • Prezentacije proizvoda
  • Marketing & Promocije
  • Razvoj novih proizvoda
|Recepti
  • Pekarstvo
  • Poslastičarstvo
|Promo
  • Katalozi & Brošure
  • Promotivne aktivnosti
  • Publikacije
|O nama
  • Profil kompanije
  • Istorijat kompanije
  • Internacionalno prisustvo
  • Kvalitet
  • Filozofija
  • Misija & Vizija
  • Kontakt

Zeelandia d.o.o.  •  Kneza Mihaila 1-3  •  11.000 Beograd  •  T: +381 -11-263-78-61 •  +381-11-262-44-81 •  e-mail: promo@zeelandia.rs