Kolači |
Krofne |
Mafini |
Pecivo |
Specijalne vrste hleba |
Voćne pite |
Zemičke |
Sirovine |
Masa |
Brašno T500 |
10 kg |
SUPER SOFT | 0,15 kg |
Šećer | 0,8 kg |
Margarin | 0,5 kg |
Kvasac | 0,5 kg |
So | 0,2 kg |
Voda | ±6,0 kg |
Masa testa: | 18,15kg |
Sastojke mesiti spiralnom mesilicom tako da se formira dobro razvijeno i ujednačeno testo, temperature 25-26 °C
5 minuta
Podeliti testo na ručnoj delilici u željenu gramažu (preporučena gramaža: 100 gr)
Oblikovati podeljene komade testa u zemičke
35 °C/70-80% RH, 50-60 minuta
Etažna peć: na 240-260 °C, 8-12 minuta
(za pakovane proizvode sa dužim rokom trajanja)
Ohladiti ispečene lepinje/kifle u prostoru zaštićenom od kontaminacije i po hlađenju ih pakovati.