• Proizvodne grupe

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
  • Vita integral kuru

    Sirovine

    Masa/Procenat

       
    Brašno T500 2,4 kg - 20 %
    VITA INTEGRAL 0,6 kg  - 80 %

     

     


    Ukupno brašna i smeše: 3 kg - 100%

       

    Šećer

    0,1 kg - ±3 %
    So 0,06 kg - 2 %
    Prašak za pecivo 0,06 kg - 2 %
    Poslastičarski margarin 0,4 kg - 14 %
    Belo vino* 0, 9kg - 29 %
    Suncokretovo ulje 0,6 kg - 20 %
     

    Masa testa: ± 5,12 kg

     

     

    Tehnološki postupak:

     

     

    Zames

    U spiralnoj mesilici na niskoj brzini sjediniti sastojke mešajući nekoliko minuta; u nastavku mesiti još 1-3 minuta na višoj brzini, tako da se formira homogeno testo.

     

    Fermentacija u masi

    Umešeno testo uviti u foliju i ostaviti na hladnom da odmori 15-20 min.

     

    Oblikovanje i punjenje

    Testo koristiti u izradi raznih oblika, koje potom puniti sa Filom od šampinjona, Filom Spanać & Brokoli, Pizza filom uz dodatak kačkavalja i/ili suhomesnatih proizvoda, ili drugim punjenjima po želji. Testo se takođe može seći u klasične krekere.

     

    Dekoracija

    Pecivo dekorisati posipom  Vita Posip

     

    Pečenje

    Temperatura pečenja: u zavisnosti od veličine i punjenja peciva – od 210 do 230°C.

    Vreme pečenja: u zavisnosti od veličine testanih komada i njihovih punjenja –  od 10 do 15 min.

     

    Skladištenje testa

    Preostalo testo koje nije ispečeno se može skladištiti u frižideru i po potrebi dalje koristiti u izradi Kuru peciva.

     

    Vita integral kuru.pdf