Kolači |
Krofne |
Mafini |
Pecivo |
Specijalne vrste hleba |
Voćne pite |
Zemičke |
Sirovine |
Masa/Procenat |
Pšenično brašno T500 |
1 kg - 100 % |
ZEEMOTO | 0,1 kg - 10 % |
Šećer | 0,04 kg - 4 % |
Margarin | 0,1 kg- 10 % |
Kvasac | 0,025 kg- 2,5 % |
Voda (u zavisnosti od brašna) |
±0,5 kg - 50 % |
Masa testa: | ± 1,77kg |
Zamesiti testo srednje tvrdoće
Odmaranje u masi
Odmoriti prekriveno testo 5 minuta
Odvajati jufke od po 80 gr
Odmoriti prekrivene jufke 5 minuta
Oblikovanje testa u štapiće, koje po formiranju postavljati na pleh i posuti krupnom solju Završna fermentacija ±35 °C/ 80% RH, 20 minuta
Peći na 240 °C , 10 minuta
Pošto su ispečeni, premazati štapiće četkicom umočenom u maslinovo ulje, i posuti belim lukom u prahu