• Proizvodne grupe

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
  • Lenja pita Aleksandar sa makom

     

    Linzer testo za podlogu:

     

    Sirovine

    Masa

       
    LINZER BAZA 1 kg
    Poslastičarski margarin 0,4 kg
    Voda 0,1 kg
    Jaja 0,05 kg

     

     

    Masa testa: 1,55 kg
     

     

    Punjenje:            Mak Nadev Premium                   0,9 kg
                          (450 gr Mak nadev Premium + 450 gr vode) 
     

     

    Mama’s Cake testo za gornji sloj:

     

    Sirovine

    Masa

       
    MAMA’S CAKE 0,270 kg
    Ulje 0,100 kg
    Voda 0,100 kg
       
    MAMA’S CHOCO CAKE 0,270 kg
    Ulje 0,100 kg
    Voda 0,100 kg

     

     

    Masa testa:  0,940 kg 
     

     

    Tehnološki postupak:

     

     

    • Umesiti ručno ili mikserom linzer testo za podlogu.

     

    • Odvojiti umešeno testo na tri dela od po 500 gr.

     

    • Istanjiti linzer testo ručno ili na laminatoru i iseći krugove prečnika tepsije za burek ili u oblik četvorougaounika, u zavisnosti od tepsije u kojoj se pita priprema.

     

    • Formirati linzer testo unutar tepsije i premazati pripremljenim Mak nadevom (300 gr za tipičnu tepsiju za burek).

     

    • Naneti preko fila od maka tanak sloj umućene mase od Mama’s Cake vanila i Mama’s Cake čokolada (po 150 gr bele i 150 gr čokoladne Mama’s Cake umućene mase za tipičnu tepsiju za burek).

     

    • Peći na 180 °C, 25-30 min.

     

    • Ohlađenu lenju pitu preneti na tacnu i iseći na jednake delove.

     

    • Izložiti lenju pitu i prodavati na komad.

     

    Lenja pita sa makom.pdf