• Proizvodne grupe

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
  • Lenja pita Aleksandar sa orasima

     

    Linzer testo za podlogu:

     

    Sirovine

    Masa

       
    LINZER BAZA 1 kg
    Poslastičarski margarin 0,4 kg
    Voda 0,1 kg
    Jaja 0,05 kg

     

     

    Masa testa: 1,55 kg
     

     

    Punjenje:                   ORAH NADEV                       0,9 kg
                                       (600 gr orah nadeva + 300 gr vode) 
     

     

    Mama’s Cake testo za gornji sloj:

     

    Sirovine

    Masa

       
    MAMA’S CAKE 0,270 kg
    Ulje 0,100 kg
    Voda 0,100 kg
       
    MAMA’S CHOCO CAKE 0,270 kg
    Ulje 0,100 kg
    Voda 0,100 kg

     

     

    Masa testa:  0,940 kg 
     

     

    Tehnološki postupak:

     

     

    • Umesiti ručno ili mikserom linzer testo za podlogu.

     

    • Odvojiti umešeno testo na tri dela od po 500 gr.

     

    • Istanjiti testo ručno ili na laminatoru i iseći krugove prečnika tepsije za burek (500 gr po tepsiji.)

     

    • Formirati linzer testo unutar tepsije i premazati pripremnljenim Orah nadevom (300 gr po tepsiji).

     

    • Naneti preko nadeva od oraha tanak sloj umućene mase od Mama’s Cake vanila i Mama’s Cake čokolada (po 150 gr bele i 150 gr čokoladne Mama’s Cake umućene mase po tepsiji)

     

    • Peći na 180 °C, 25-30 min.

     

    • Ohlađenu lenju pitu preneti na tacnu i iseći na 8 jednakih delova.

     

    • Izložiti u okrugloj formi i prodavati na komad. 

     

    Lenja pita sa orasima recept.pdf