• Proizvodne grupe

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
  • Mama's choco cake

     

    Sirovine

    Masa

       
    MAMA’S CHOCO CAKE 1 kg
    Ulje (suncokretovo ili kukuruzno) 0,375 kg
    Voda 0,375 kg

     

     

    Masa testa: 1,75 kg     
               

     

    Tehnološki postupak:

     

     

    Umutiti sastojke u miskeru perom  na srednjoj brzini 5 minuta, dok se ne formira glatko i ujednačeno testo.

     

    Sipati umućeno testo u tepsije puneći ih do 2/3 visine, pošto su prethodno podmazane sa CARLO ili naprskane sa CARLEX SPRAY, ili u termostabilne papirne forme.

     

    Peći na 180-200 °C, otprilike  45-60 minuta (testo težine 0,5 kg).

     

    Pošto  se ohladio, Mama’s Čoko Cake je  spreman za glaziranje ili direknto serviranje.

     

    Tips

     

    • Nepečen proizvod se može zamrznuti. Odmrzava se tako što se ostavi na sobnoj temperaturi za potreban vremenski period dok se ravnomerno ne odmrzne. Po odmrzavanju, nastavlja se sa uobičajenom izradom Mama’s Čoko Cake-a.
       
    • Priprema testa se može uraditi i bez miksera - ručno sa žicom. Dovoljno je da se svi sastojci dobro umute 6-7 minuta dok se ne formira glatko testo bez grumuljica.
       
    • Po želji se mogu dodati rendana limunova ili pomorandžina kora. Takođe umesto kore ploda se može korisititi ceđen sok od pomorandže da zameni deo ili celu vodu iz recepta.
       
    • Za pravljenje ukusnih varijacija od Mama’s Čoko Cake-a, u gore navedenu količinu testa može se dodati 250 gr orašastih plodova (bademi, orasi, lešnici, itd.), voća ili drugih dodataka, koji se  dodaju u poslednjem minutu mućenja. 

    Recept Mama's choco cake.pdf