• Proizvodne grupe

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
  • Bianca

    Sirovine

    Recept 1      Recept 2

       
    BIANCA   1 kg                1 kg       
    Voda (70°C)   2 kg               1,5 kg     
    Šećer   1,5-2 kg            2 kg       

     

     

    Masa testa:                                       ± 5 kg       ± 4,5 kg        

     

    Tehnološki postupak :

     

     

    • Sipati vruću vodu (70°C) u mikser. Dodati BIANCU i šećer i umutiti žicom jedan minut na niskoj brzini, dok se ne rastvore i sjedine sastojci.

     

    • U nastavku penasto umutiti masu.

     

    • Vreme mućenja: 7-8 minuta na visokoj brzini, u zavisnosti od miksera.

     

    • Umućena masa je spremna za daljnu upotrebu.

     

    Dodatne informacije:

     

     

    • Za stabilniju mering masu za duži vremenski period koristiti recept 2, sa manjom količinom  vode.

     

    • Šećer u recepturi može biti kristal - u tom slučaju će umućena mering masa biti grublje strukture, ili u prahu - u kojem slučaju će imati svilenkastiju strukturu.

     

    • Neiskorišćena umućena mering masa se može čuvati u frižideru, samo je neposredno pre upotrebe treba osvežiti kratkim mućenjem, čime je ponovo spremna za upotrebu čak i pošto je nekoliko dana stajala.

     

    • Umućenu mering masu uvek skladištiti u frižideru.

     

    Recept Bianca.pdf