• Proizvodne grupe

    Finalni proizvodi

    Kolači
    Krofne
    Mafini
    Pecivo
    Specijalne vrste hleba
    Voćne pite
    Zemičke
  • Minuta cream

    Sirovine

    Recept 1   Recept 2   Recept 3

      Hladna metoda     Vruća metoda     Kuvanje   
    MINUTA CREAM   1 kg             1 kg           1 kg       
    Voda (hladna)   2,5 kg             -                -          
    Voda (70°C)   -              2,5 kg           -          
    Voda   -                 -              3 kg       

     

     

    Masa testa:                        3,5 kg         3,5 kg        4 kg

     

     

    Tehnološki postupak :

     

     

    • Sipati vodu u mikser, dodati  Minuta Cream i umutiti žicom na visokoj  brzini 4-5 minuta.

     

    • Nakon mućenja Minuta je spremna za upotrebu i može se dalje koristiti.

     

    • Nakon završetka sa mućenjem, mogu se po želji dodati umućen šlag, šam, likeri, arome i drugi dodaci za obogaćivanje ukusa.

     

    Tips:

     

     

    • Minuta je namenjena za punjenje i dekoraciju pekarskih i poslastičarskih proizvoda koji se mogu peći ili zamrznuti. Karakterišu  je delikatan ukus i visoka stabilnost.

     

    • Minuta kremu se može dodati tokom mućenja slatka pavlaka (do 2 kg po želji) tako da se dobije penušava bogata krema. U tom slučaju treba dodati slatku pavlaku poslednju. Kada je dodata slatka pavlaka, krema se ne sme peći. Takođe  se Minuti  može dodati šam od  belanaca.

     

    • Ukoliko je poželjno zameniti deo vode iz recepta slatkom pavlakom, može se dodati do dva puta  više slatke pavlake od količine vode koja je oduzeta iz recepta. Na primer, smanjujući količinu  vode u receptu za ½ litra, može se dodati 1 litar slatke pavlake (neumućene) u mikser. 

     

    • Ako je Minuta Cream namenjen  pečenju ili zamrzavanju, sačekati 30 minuta od trenutka kad je krema umućena, da bi se kompletno stabilizovala pre nego što se zamrzne ili ispeče.

     

    Recept Minuta cream.pdf