Aktuelnosti

Vesti

Bezbednost i ušteda

 

 

Da vaša pekara radi kao podmazana

 

Kao i vaš automobil, isto tako i vaša pekarska oprema zahteva redovno i kvalitetno održavanje. Optimalno podmazivanje je na samom vrhu preventivnog održavanja pekarske opreme, a njegovi benefiti su višestruki i kreću se od zdravstvene bezbednosti do ekonomičnosti.

 

Odabir specijailzovanog proizvoda sa potrebnim tehničkim karakteristikama za ovu svrhu igra veliku ulogu u procesu dugoročnog održavanja vaših delilica i rezačica.

 

Osigurajte bezbednost potrošača

 

Da li ste znali da u skladu sa domaćom zakonskom regulativom (Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, testenina i brzo smrznutih testa), nije dozvoljeno korišćenje parafinskih tj. “medicinskih” kako se takođe nazivaju, lubrikanata u proizvodnji pekarskih proizvoda? Prema našem Pravilniku, dozvoljeno je koristiti isključivo jestiva ulja biljnog porekla. 

 

U članu 77. navedenog Pravilnika se eksplicitno navodi: “Za proizvodnju pekarskih proizvoda ne smeju se upotrebljavati mineralna ulja i drugi proizvodi koji se ne smatraju jestivim uljima”.

 

Pošto dolazi u direktan kontakt sa samim testom koje je prehrambeni proizvod, lubrikant odabran za ovu svrhu treba da odgovara zakonskim propisima naše zemlje i samim tim da je bezbedan za potrošače.

 

Da oprema duže traje

 

Stabilnost sredstva kojim se oprema podmazuje je izuzeteno važna. Stabilno ulje produžava operativni životni ciklus opreme jer nema lepljivih materija koji će ostati na njima posle dugog perioda upotrebe.

 

Drugi parametar kvaliteta odgovarajućeg lubrikanta je optimalni viskozitet, koji zavisi od tipa mašine i pekarskog procesa.To je razlog zbog kojega kod nas moćete pronaći u ponudi čitavu liniju specijalizovnaih lubrikanata, objedinjenih u porodici “OVAM”.

 

Za domaće tržište smo iz odabrali proizvod sa najboljim odnosom kvalitet-cena: Ovam 25, koji je u skladu sa propisanim tehničkim i bezbedonosnim zahtevima koji važe za pekarstvo u Srbiji. 

 

Dugoročna ušteda

 

Ovam 25 je lubrikant za delilice i rezačice koji je sačinjen u potpunosti od biljnog jestivog ulja – kombinacije uljane repice i suncokretovog lecitina. Prilikom nanošenja, Ovam stvara fin, tanak film na noževima delilice ili rezačice, čineći njihovu upotrebu i održavanje efikasnim i ekonomičnim. Neutralnog je ukusa, providan i nema nikakav miris, čime je osigurano da sredstvo za odvajanje ne utiče na ukus i miris finalnih proizvoda.

 

Merenjima je utvrđeno da, zbog njegovog visokog učinka, korišćenje Ovam-a donosi dugoročnu uštedu u vidu smanjene potrošnje sredstva za odvajanje i samim tim finansijske uštede.

 

Beneficije korišćenja Ovam-a se takođe mogu videti na samim delilicama - njegova niska tendencija ka polimerizaciji obezbeđuje optimalno održavanje opreme i umanjuje rizik prevremenih negativnih efekata.  Što je i razlog što najpoznatiji proizvođači opreme preporučuju korišćenje Ovam-a.

 

Ovam 25 je dostupan u dva pakovanja:

 


Zanatsko pekarstvo: 15 lit
Tip pakovanja: Zapečaćen plastični kanister

 

Industrijsko pekarstvo: 210 lit
Tip pakovanja: Zapečaćeno metalno bure

 

Ukoliko želite da poručite Ovam 25, ili da se informišete o drugom proizvodu iz Ovam asortimana, javite nam se na 011-2637-861 ili nam pišite na frontdesk@zeelandia.rs