Aktuelnosti

Vesti

Glazura za pecivo

13.11.2012

 

Nema lepšeg prizora u pekari od rumenog peciva koje magnetski privlači pažnju mušterija i mami da bude kupljeno i pojedeno.

 

U današnje vreme kada je konkurencija sve brojnija i na svakom koraku se mogu pronaći kiosci brze hrane, nijedna pekara ne bi trebala imati  izložene u vitrinama bezbojne proizvode bez sjaja i rumenog preliva.

 

Ma koliko da je pecivo ukusno i kvalitetno, ako ne izgleda privlačno - neće se dovoljno dobro prodavati. 

Jedan finalni potez četkicom može preobraziti blede i vizuelno neprivlačne proizvode u pecivo raskošnog izgleda koje se preliva u rumeno-zlatnim tonovima i mami potrošače.

 

Za glaziranje peciva Zeelandia ima u ponudi rešenje u vidu jedinstvenog proizvoda na tržištu - Ovex powder, koji je sada dostupan i u zanatskom pakovanju od 5 kg.

 

Ovex powder je glazura za pekarstvo u prahu koja ne sadrži jaja, već je bazirana na ekstraktu šargarepe. Za upotrebu se samo treba izmešati sa dosta vode. Nanosi se četkicom ili automatizovanim sistemom raspršivanja ukoliko je dostupan, pre pečenja pekarskih proizvoda.

 

Zbog izuzetno visoke moći razređivanja - od 1 kg Ovex-a se dobija min. 11 kg glazure, osim što se dobijaju proizvodi sa izuzetnim prirodnim rumenilom i dubokim sjajem, takođe se u poređenju sa korišćenjem svežih jaja ili drugih proizvoda dobija na ekonomičnosti. Sa korišćenjem ovog proizvoda se osim cenovne takođe dobija vremenska ušteda jer se za kratko vreme na jednostavan način priprema glazura koja se koristi za proizvodnju tokom celog ili više dana.

 

Ovex je posebno pogodan za lisnato pecivo koje se zamrzava, jer mu obezbeđuje rumenilo i sjaj kada se ispeče, bez obzira na vremenski period i uslove skladištenja.

 

Namena:


Za sve vrste slanog i slatkog sveže pečenog, zamrznutog ili polu-pečenog peciva - lisnato testo (kvasno i beskvasno), pite, kroasani, dansko pecivo, kifle, lepinje, puter testo, brioš, itd.

 

Doziranje:


1: 10 - 1:13 (1 kg Ovex-a se razređuje u 10-13 kg vode)

 

Priprema:


Na 1 kg Ovex-a dodati 10-13 kg hladne vode i izmešati. Dobijenu masu odmoriti 60 minuta, nakon čega je spremna za upotrebu. Premazivati pecivo pripremljenom glazurom pre pečenja. Ujutru se može pripremiti veća količina glazure za celodnevnu proizvodnju peciva, i sa pripremljenom masom se može bezbedno raditi tokom celog dana. Ukoliko deo pripremljene glazure ostane neiskorišćen, može se koristiti i za idući dan, samo je potrebno odložiti je preko noći u frižider.

 

Pakovanje:


Industrijsko pekarstvo   25 kg
Zanatsko pekarstvo:      5 kg

 

Povezani članci