Aktuelnosti

Vesti

Kiselo testo - Alpha base

11.9.2012

 

Kiselo testo beleži stabilan rast potražnje u zanatskom i industrijskom pekarstvu, koji je  dodatno podstaknut željama potrošača za prehrambenim proizvodima sa pečatom tradicije.

Zeelandia stavlja poseban akcenat na asortiman kiselih testa, osvežavajući ga redovno najskorije razvijenim proizvodima iz naše globalene palete. Najnoviji dolazak u ovoj kategoriji je novorazvijeno kiselo testo  - Alpha Base.

Alpha base je raženo kiselo testo u tečnom stanju koje je namenjeno poboljšanju karakteristika dnevnog hleba (belog, pšenično-raženog, integralnog, itd.) i belog peciva - njihovog ukusa i arome, kao i strukture i svežine.

Alpha base je kiselo testo izražajnih karakteristika tipičnih za hleb kakav se konzumira u severnoevropskim zemljama, gde lokalni ukusi i sastojci zahtevaju jači intenzitet kiselosti u hlebu. Tamo se uglavnom konzumiraju veoma tamni hlebovi, dok je žitarica koja se najčešće koristi u proizvodnji hleba raž.
Za razliku od pšeničnog, raženo brašno zahteva povišenu kiselost u testu tokom procesa pripreme hleba. Testu se takođe dodaje raženi slad ili ekstrakt slada, koji osim što potamnjuje sredinu, dodaje hlebu dubinu i aromatičnost.

Alpha base je idealan izbor za pripremu mešanog pšenično-raženog hleba, kakav se kod nas najčešće priprema od raženog brašna. Naglašava ukus raži, dodaje blago začinjenu kiselost i zaokružuje ukus ovog hleba. 

Kiselo testo Alpha base se takođe preporučuje za pripremu domaćeg belog hleba sa izražajnijim ukusom i naglašenim kvalitetom, a takođe povoljno utiče na produženu svežinu hleba, kifli, peciva i drugih pekarskih proizvoda. 

Doziranje:    1-3%
Pakovanje:  19 kg
 

Namena:

 

  • Dnevni hleb
  • Specijalni hleb 
  • Kifle & Somuni
  • Belo pecivo

 

Povezani članci