Aktuelnosti

Vesti

Linzer baza

 

Linzer torta je autentična poslastičarska kreacija, koja je naziv dobila po gradu Linzu u Austriji. Njena glavna odlika je baza od prhkog i aromatičnog testa koja se filuje marmeladom, džemom ili drugim punjenjem. U origninalnom izdanju linzer torte fil se preklapa ukrštenim trakama istanjenog testa, što ovoj poslastici daje karakterističan i prepoznatljv oblik. 

 

Osim u obliku torte kada se servira i prodaje na parče, ovaj priozvod se može proizvoditi i u manjim individualnim kalupima, iz kojih se direktno prodaje u celom komadu. Od istog testa se takođe pripremaju ukusni i prhki linzer kolačići.   

 

Zeelandia ima u ponudi kompletnu smešu za izradu prhkog i aromatičnog linzer testa najvišeg kvaliteta - proizvod Linzer baza. Osim za pripremu linzer torte, ovaj proizvod se koristi kao baza za tartove, podloga za pite sa Mamas Kejkom, ili za izradu prhkih kolačića i drugih pečenih poslastica.

 

Za njihovo punjenje se mogu koristiti raznovrsni filovi koje takođe možete naći u našem asrotimanu: vanila, nugat ili čoko krema, nadevi od maka, oraha ili kokosa, kao i voćna punjenja od kajsije ili jabuke.

 

Povezane vesti