Aktuelnosti

Vesti

Panetone kolač

 

Panetone je vrsta voćnog kolača baziranog na kvasnom testu, koji se konzumira širom sveta za Božićne i Uskršnje praznike. Potiče iz milanskog regiona u Italiji i jedan je od simbola grada Milana.

 

Ima oblik kružne kupole i peče se u posebnim cilindričnim formama, koje mu daju karakterističan kupolast oblik. Forme u kojima se peče su najčešće od metala ili termostabilnog papira.

 

Testo za Panetone se dodatno obogaćuje kandiranim voćem, citrusima, vanilom kao i suvim grožđem koje se potapa u belom rumu.

 

Tradicionalni Panetone se priprema dugotrajnim procesom  koji traje tri dana i uključuje precizno praćenje strogo određenih koraka u postupku  proizvodnje, kao i odlično poznavanje metode. 

 

Zeelandia je za jednostavnu pripremu ove praznične poslastice razvila proizvod Mio Panettone, koji smanjuje vremenski period postupka izrade. Sa smešom Mio Panettone se priprema autentični Panettone za samo 180 minuta. Sve što je potrebno je da ispratite korak po korak postupak naveden u receptu i rezultat će biti dostojan najbolje milanske pekare.

 

Da bi svojim saradnicima olakšala proizvodnju ove praznične poslastice, Zeelandia uz svaku porudžbinu smeše Mio Panettone na svako pakovanje od 15 kg poklanja 70 visoko kvalitativnih papirnih termostabilnih kupolastih formi za pečenje i serviranje ovog kolača.

 

Relevantan pokazatelj popularnosti ali i prodajnog potencijala ovog proizvoda je podatak da italijanski pekari proizvedu i prodaju oko 117 miliona Panettone kolača svakog Božića.

 

Ukoliko ste zainteresovani za proizvodnju Panetone kolača a fali vam  “know how”  tj. "znati kako” rešenje - obratite nam se na kontakt telefon 011-2637-861 i dobićete sve potrebne  informacije o dostupnim proizvodima namenjenim pripremi autentičnog Panetonea, kao i tehničku podršku u vašoj pekari ukoliko vam je potrebna.

 

Recept za Panetone možete pronaći u odeljku Recepti/Pečeni kolači/Panetone kolač ili ga možete učitati ovde.

 

Povezane vesti