Aktuelnosti

Vesti

Punozrni hleb

Punozrni hleb

 

Zeelandia kontinuirano razvija inovativna rešenja i nove proizvode namenjene profesionalnom pekarstvu.  Naši saradnici znaju da ćemo ih osim robom, redovno snabdevati novinama, idejama i konceptima koji inspirišu umentike pekarstva i čine njihove kreacije uvek svežim i očaravajućim.

Naš najnoviji dolazak će obradovati sve ljubitelje tradicionalnog hleba sa posebnim pečatom.  Ujedno, oživeće sećanje na staru tehniku korišćenja natopljenog semenja u proizvodnji hleba i omogućiti  njenu jednostavnu implementaciju u uslovima savremene proizvodnje.  

 

Potapanje semenja je tradicionalna tehnika koja se mogla često sresti u starim zanatskim pekarama. Retko šta može dati hlebu takvu sočnost kao namočeno i nabubrelo semenje, ali je proces njihove pripreme koji zahteva dodatan prostor i vreme u proizvodnji ono što odvraća većinu pekara od njenog korišćenja. 

 

U skladu sa našom filozofijom ukrštanja tradicionalnih vrednosti sa modernim rešenjima, Zeelandia predstavlja nov proizvod razvijen posebno za pekare koji neguju duh tradicije i žele da koriste u proizvodnji stare pekarske tehnike.  

 

Demetra* je pripremljena mešavina nabubrelog semenja žitarica i uljarica (pšenica, raž, lan, suncokret), sa dodatkom organskih kiselina. Namenjena je pripremi naročitih pekarskih prozvoda sa karatkterističnom zrnastom strukturom.

 

Nabubrelo semenje sredini hleba daje blagu vlažnost, a organske kiseline upotpunjuju njen ukus. Ispečen hleb i pecivo imaju tanku, smeđu koricu na kojoj je vidljivo semenje a presek sredine otkriva blago pepeljastu strukturu prošaranu sočnim zrnevljem. 

 

Demetra je pakovana u PE vakumskoj ambalaži iz koje se direktno dodaje zamesu i može se kombinovati sa različitim vrstama brašna, kiselim testom ili sladom, kako bi se napravili raznovrsni i autentični hleb, kifle, pecivo i drugi pekarski proizvodi.  

 

Pripremljene proizvode karaktriše veoma softna sredina i prijatan, punozrn i sočan ukus, a prilikom konzumiranja kontrast između hrskavosti korice i sočnosti zrnevlja im daje  poseban pečat i izdvaja ih od uobičajenih pekarskih proizvoda.

 

Doziranje: 30%

Pakovanje: Kartonska kutija 15 kg (3x5kg u PE vakumskoj ambalaži)

 

*Demetra  je starogrčka boginja žita, žetve i plodnosti. Njena rimska inkarnacija je “Cerera”, naziv od  kojeg vuče koren moderna reč za žitarice - cerealije.

 

 

Povezane vesti