Aktuelnosti

Vesti

Termostabilni filovi "Presta"

Presta

Za vrhunski užitak u kremastim poslasticama, Zeelandia predstavlja Presta paletu koja obuhvata prvoklasne kreme za  punjenje pekarskih, poslastičarskih i konditorskih proizvoda.
 

Presta je linija krema spremnih za korišćenje direktno iz ambalaže, koja osigurava bezbednost, praktičnost i dobit profesionalnim korisnicima. Sadržaj vode u Presti je veoma nizak, što omogućava punjenje finalnih proizvoda sa dugim rokom trajanja (npr. punjeni kroasani), koji se mogu skladištiti na sobnoj temperaturi.
 

Nizak procenat vode takođe osigurava da krema ne isparava tokom pečenja, i da naneta količina kreme na ili u nepečeno testo ostane količinski nepromenjena u ispečenom proizvodu.
 
Dodatna karakteristika Preste kojom se ističe je sposobnost da zadrži nepromenjen oblik i posle pečenja – krema zadržava 100% identičan oblik u kom je naneta pre pečenja. Sve kreme linije Presta imaju veoma prijatan, pun ukus, svilenkastu teksturu i živu boju koja ostaje vibrantna i nakon termičke obrade.
 

Presta je izuzentno pogodna za glatko mehaničko istiskivanje linijskim špricevima za punjenje, na kojima pokazuje visoku postojanost i stabilnost. Presta se može zamrzavati, peći ili upotrebljavati sveža i može se obrađivati hladnom kao i toplom metodom. Ne lomi se prilikom mešenja i ostaje postojana u testu.
 

U zavisnosti od toga kako se koristi, Presta se takođe može izmešati sa slatkom pavlakom ili sa margarinom i može se koristiti za punjenje kao i za filovanje pekarskih, poslastičarskih i konditorskih proizvoda.
 

Prednosti:
 

  • Veoma visoka stabilnost i postojanost prilikom pečenja.
  • Duga trajnost na sobnoj temperaturi.
  • Prijatan ukus, živa, prirodna boja i svilenkasta tekstura.
  • Stabilna struktura koja omogućava laku obradu i glatko procesiranje uređajima za ubrizgavanje.
  • Višak kreme koji nije iskorišćen se može bezbedno ponovo upotrebiti.


Primena:
 

  • U pakovanim proizvodima sa dugačkim rokom trajanja (pakovani kroasani, keks, biskviti, itd.).
  • Za punjenje i filovanje  svežiih pekarskih proizvoda sa ubrizgavanjem pre ili posle pečenja (krofne, dansko pecivo, tartovi, mafini, kroasani i druge vrste slatkih testa).
  • Za filovanje torti i kolača (princes krofne, ekleri, krempite, itd.).


Presta je dostupna u ukusima:
 

 

Povezane vesti