Pekarstvo Pekarstvo

Kukuruzna vekna

Receptura

Grupa Težina / Zapremnina
Panomix Fiesta 5 kg
Brašno TIP500 5 kg

Priprema

Mešati sve sastojke dok se ne razvije rastegljivo testo temperature 25-26°C.

Ostaviti testo da odstoji 5 minuta. 

Testo iseći na porcije od 1.2 -1.7kg  (30 vekni hleba) ili na delove težine 300-400 gr (za vekne i bagete)

Formirati isečene delove testa i ostaviti ih da odmaraju kada ih pokrijete, u trajanju od 10-15 minuta.

Iseći testane komade i staviti u kalupe.

Dekorisati sa Decoration Corn - om 

Ostaviti da fermentiše u trajanju od  50 - 60 minuta (±35 °C sa vlagom). 

Pre stavljanja na pečenje, zarezati površinu 1-2 puta. 

Peći na 225-230°C na pari, 20-25 minuta male porcije i 30-35 minuta porcije od 300 - 400 gr.

Kukuruzna vekna